Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice kukydesign.hr smatra se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s navedenim Uvjetima korištenja i (Uvjetima kupovine / Izjavom o povjerljivosti podataka). Navedene uvjete (Uvjeti korištenja) možete pročitati u tekstu ispod i na poveznici “Uvjeti kupovine” i na poveznici

“Zaštita osobnih podataka”. Ukoliko se s istima ne slažete i ne prihvaćate ih, molimo vas da se ne koristite ovom internetskom stranicom. Ova internetska stranica pruža općenite informacije o velikom rasponu proizvoda vezanih uz modu i odjeću.

I.M.K. Kukec d.o.o. poduzima sve odgovarajuće napore kako bi informacije na ovoj stranici bile precizne i točne, ali ograđuje se i ne daje jamstva njihove točnosti i preciznosti. Svi korisnici naše stranice suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s pristupom i korištenjem sadržaja ove web stranice. Ovime isključujemo svaku moguću izravnu ili neizravnu štetu koja bi mogla proizaći iz korištenja ove web stranice. Zadržavamo pravo izmjene sadržaja web stranice iz bilo kojeg razloga i u bilo koje vrijeme, bez prethodne obavijesti te isključujemo svoju odgovornost za moguće posljedice. Za sve dodatne informacije u vezi proizvoda i tvrdnji koje se nalaze na ovoj web stranici, slobodno nam se obratite.

UVJETI KUPOVINE

Uvjeti kupovine definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na ovoj Internet stranici. Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovoj Internet stranici je I.M.K. Kukec d.o.o. OIB: 76931989082, a kupac robe je posjetitelj Internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u eurima (EUR).

NARUČIVANJE

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje elektronskim obrascem – košarica Internet trgovine. Od kupca se zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-mailom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje.

PLAĆANJE I DOSTAVA

Naručene artikle s ili bez troškova dostave, ovisno o iznosu narudžbe, kupac će prodavatelju platiti uplatom na račun, Visa/Mastercard karticom (CorvusPay), platiti pouzećem (kod dostave). Plaćanje dostavnoj službi u valuti euro (EUR) GOTOVINOM. Plaćanje pouzećem moguće je samo u Hrvatskoj. Naručene proizvode šaljemo u roku od 7 do 15 dana od zaprimanja narudžbe, a ukoliko se radi po narudžbi do 20 dana. Dostava robe vrši se u pravilu od ponedjeljka do petka. Trošak dostave za pakete vrijednosti manje od 80 eura je 5 eura unutar Hrvatske. Za narudžbe iznad 80 eura dostava je besplatna. Za države Europske Unije troška dostave je 15,00 eura, neovisno o visini narudžbe.

POVRAT I ZAMJENA ROBE

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da proizvod ima materijalni ili kvalitativni nedostatak koji nije bilo moguće uočiti prilikom preuzimanja robe. U tom slučaju, molimo Vas da nam takav proizvod reklamirate kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca. Ukoliko ste dobili proizvod koji niste naručili ili ste dobili proizvod s greškom ili imate bilo kakav prigovor, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas o tome obavijestite na e-mail adresu: kuky69design@gmail.com. Troškove povrata kod neispravnih proizvoda ili krivih poslanih proizvoda u potpunosti preuzima I.M.K. Kukec d.o.o. nakon čega će bez ikakve naknade poslati kupcu zamjenski proizvod prvom mogućom dostavom ili mu odobriti povrat novca, prema izboru kupca. Ukoliko kupac želi zamijeniti ispravan i nekorišten proizvod koji mu ne odgovara, takav proizvod može vratiti u roku od 14 dana nakon primitka proizvoda u posjed. Ukoliko želite vratiti ili zamijeniti ispravan proizvod, molimo Vas da nas o tome obavijestite na e-mail adresu: kuky69design@gmail.com kako bismo dogovorili povrat i zamjenu takvog proizvoda ili povrat novca. Po preuzimanju ispravnog proizvoda u originalnoj ambalaži, I.M.K. Kukec d.o.o. će dostavom poslati zamjenski artikl po izboru kupca. Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je trgovac pristao snositi te troškove ili ako je trgovac propustio obavijestiti potrošača o tome da je dužan snositi te troškove.

Napomene:

Boje proizvoda na našim fotografijama ne moraju u potpunosti odgovarati bojama u stvarnosti. Trudimo se što točnije i vjernije prenijeti sve informacije i izgled, no nijanse boje mogu u stvarnosti varirati. Molimo da uzmete u obzir da svaki ekran drugačije prenosi određenu boju. Većina naše odjeće je unikatna te uvijek postoje male razlike u izrađenim odjevnim predmetima, tako da je svaki predmet isti ali drugačiji.

Mjere proizvoda na stranici su okvirne, većina naših modela je asimetrična, te mjere ne odgovaraju u potpunosti onima u stvarnosti stoga su moguća manja odstupanja.

Svaki proizvod izrađen od recikliranog trapera ili koji sadrži reciklirani traper je unikatan, te se boja može razlikovati u nijansi.

Ne uvažavamo reklamacije za mjere i odstupanja od boje, no ukoliko niste zadovoljni sa naručenim proizvodom možete ga zamijeniti ili vratiti o svom trošku u roku od 14 dana.

Plaćanje pouzećem moguće je samo za kupce na području Republike Hrvatske.

POPIS DRŽAVA:

Popis država koje imaju mogućnost naručiti naše proizvode su: Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Slovačka, Austrija, Češka, Poljska, Njemačka, Belgija, Nizozemska, Luksemburg, Rumunjska, Italija, Bugarska, Danska, Irska, Litva, Latvija, Estonija, Švedska, Grčka, Finska, Francuska, Španjolska, Portugal, Malta, Cipar – Europski dio.

POVRAT SREDSTAVA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, u slučaju kupovine na daljinu (kada se ne radi o osobnom preuzimanju nego se šalje dostavnom službom), ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno isporuke zadnjeg proizvoda iz narudžbe. Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku: OBRAZAC O JEDNOSTRANOM RASKIDU UGOVORA. Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći spomenuti obrazac ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor. U slučaju jednostranog raskida ugovora postupat ćemo prema Zakonu o zaštiti potrošača odnosno Zakonu o obveznim odnosima. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam roba bude vraćena. Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora. Kupac je prema Zakonu o zaštiti potrošača dužan snositi izravne troškove povrata robe ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko kupac želi može se obratiti I.M.K. Kukec d.o.o. 01/3818-011 ili mail adresu kuky69design@gmail.com radi pribavljanja obavijesti o načinu, mogućnostima i uvjetima vraćanja proizvoda od strane I.M.K. Kukec d.o.o. Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Vraćeni proizvod mora biti u originalnom pakiranju i sa deklaracijom, te pripadajućim računom.

PRAVO NA OTKAZIVANJE NARUDŽBE

I trgovac (I.M.K. Kukec d.o.o.) i kupac mogu iskoristiti pravo na raskid ugovora (otkaz narudžbe) prije slanja robe na isporuku.

JAMSTVO PRIVATNOSTI

Jamstvo privatnosti opisuje kako I.M.K. Kukec d.o.o postupa s vašim osobnim podacima tijekom korištenja Internet stranice i internet trgovine. Pod osobnim podacima smatraju se vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni I.M.K. Kukec d.o.o. sazna tijekom vašeg korištenja internetske stranice/trgovine. I.M.K. Kukec d.o.o. se obvezuje da će vaše osobne podatke koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju naše Internet trgovine, kako bi vam omogućila korištenje svih opcija koje one pružaju. I.M.K. Kukec d.o.o. će vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne suglasnosti.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci naših korisnika su najbitnija stavka. I.M.K. Kukec d.o.o. i administratori odgovorni za rad web stranice www.kukydesign.hr obavezani su čuvati osobne podatke svojih korisnika u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Za potrebe poslovanja web trgovina prikuplja sljedeće podatke naših kupaca:

  • email adresu koja je ujedno vaše korisničko ime
  • lozinku u šifriranom obliku
  • ime i prezime
  • adresu
  • broj telefona za kontakt

Za točnost podataka koje je korisnik unio ne odgovaramo, već su oni krajnja odgovornost korisnika koji ih upisuje.

OBAVIJEST O KOLAČIĆIMA

Kolačić je informacija u obliku obične tekst datoteke spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada ponovno posjetite tu istu web stranicu, Internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Postoje različite vrste kolačića. U nekim slučajevima kolačići se automatski brišu kada korisnik zatvori svoj preglednik, a u drugim slučajevima kolačići se čuvaju dulje vrijeme i mogu se koristiti prilikom naknadne upotrebe Usluge.

Važno je znati: web stranica ne može dobiti pristup podacima kojima niste dali pristup i nikako ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Ipak, ako ne želite da web stranica sprema bilo kakve podatke o tvojem surfanju unutar domene, uvijek možete promijeniti postavke svojeg web preglednika.

Zašto kolačići?

Kako bismo pružili bolje usluge prilikom posjeta web stranicama, većina stranica upotrebljava kolačiće. To su korisne tehnike prikupljanja i korištenja informacija. Web stranice je stoga lakše koristiti. Kolačiće mogu koristiti vlasnici web stranica ili treće strane – npr. oglašivači – koji komuniciraju putem web stranice koju posjećujete. Kolačići, primjerice, osiguravaju da se možete prijaviti na web stranicu ili da se vaše postavke, kao što su postavke lokacije i jezika, zapamte. Oni također prate vašu digitalnu košaricu za kupnju kada kupujete putem interneta.

Također, putem kolačića vlasnici web stranica mogu vidjeti koliko često posjetitelji pregledavaju njihove web stranice i koje stranice pregledavaju. Nadalje, neki kolačići mogu pratiti vaše surfanje. Na taj način web stranice i oglašivači mogu saznati više o vašim interesima kako bi mogli prikazati relevantnije oglase. Oglasi nama pomažu financiranje i održavanje naših web stranica. Zahvaljujući kolačićima, oglasi su prilagođeni što je više moguće vašim afinitetima i interesima.

Kolačići su pohranjeni na vašem računalu i možete ih izbrisati u bilo kojem trenutku.

Koristite funkciju pomoći u vašem pregledniku kako bi mogli izbrisati kolačiće sa vašeg računala. Imajte na umu da ćete nakon brisanja kolačića na nekim web-lokacijama ponovo morati postaviti svoje postavke ili se ponovo prijaviti, a moguće je da će se funkcionalnost nekih stranica smanjiti ili u potpunosti prestati.

Važno je znati: Korištenje kolačića je sigurno. Kampanje putem e-pošte i telemarketinga nisu rezultat kolačića. Kolačići ne pohranjuju vašu adresu e-pošte ili telefonski broj niti izrađuju profil koji može pratiti korisnika uz pomoć kolačića. U nastavku potražite više informacija o kolačićima koje upotrebljavaju ove web stranice.

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

KONTAKT

I.M.K. Kukec d.o.o.

01/ 3818 – 011

email: kuky69design@gmail.com

ili nas posjetite na lokaciji: Rudeška cesta 69, 10000 Zagreb